Cinque Terre, Planering

Cinque Terre den 11-15 juli

Riomaggiore Vernazza Monterosso Corniglia Manarola Portofino

Det finns tre upplevelser jag ser mest framemot under våra 64 dagars tågluffande, det ena är tågresan med Berninaexpressen mellan Schweiz och Italien den andra är en 12 timmars rundtur i Toscana och det tredje är våra dagar i Cinque Terre.

Röda markeringar är hotell. Gula stjärnor är utflyktsmål
Röda markeringar är hotell.
Gula stjärnor är utflyktsmål

Cinque Terre med de fem byarna; Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Jag har bokat ett rum i Riomaggiore med balkong och havsutsikt.

Så här funderar jag på att spendera dagarna, om inget annat dyker upp.

Dag 1) Vi kommer med tåget från Venezia (Venedig) och checkar in på hotellet och strosar runt i Riomaggiore.

Dag 2) Ta morgon båten till den vackra lilla fiskarbyn Portofino som ligger en bit utanför Cinque Terre och strosa runt, sen tar vi båten till Monterosso som är den största av Cinque Terre fem byar. Där ifrån tar vi tåget till byn Vernazza, efter vi har upptäckt Vernazza tar vi tåget tillbaka till hotellet.

Dag 3) Denna dag har jag bokat en sightseeing/vinprovnings tur i Manarola med vandring ner till Riomaggiore. Dock är det ett minimum på 3 personer och just nu är det bara jag och sonen som har bokat. Håller tummarna att vi blir fler, så att det blir av!

Annars kommer nog dagen att se ut så här: Vandrar från hotellet i Riomaggiore till Manarola där vi tar bussen till lilla byn Volastra och sen vandrar vi tillbaka till Riomaggiore eller ta tåget.

Dag 4) Tar vi tåget till byn Corniglia och vandrar till Guvano som är en liten mysig strand som endast kan nås till fots, mellan Vernazza och Corniglia. Efter ett dopp i Guvano vänder vi tillbaka till Corniglia för att sedan vandra till byn Manarola.

Dag 5) Åker vi vidare med tåget till Pisa.

5 reaktion på “Cinque Terre, Planering”

 1. Hej,

  Först och främst, väldigt bra blogg!
  Sen vill jag även fråga om tågen i Cinque Terre ingår i Interrailkortet? Eller måste man köpa helt separata kort för dessa?

  Mvh, Matilda

  1. Hej Matilda,

   Vad jag har läst ingår tågen i Cinque Terre i Interrailkortet, så det har jag räknat med. Ska du dit innan mig? Om inte så meddelar jag dig om det stämmer när jag är där mellan den 11-15 juli.

   Kul att du gilla min blogg 🙂
   /Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.