Franska Rivieran, Planering

Franska Rivieran den 2-6 augusti

Nice Cannes St Tropez Monaco Eze Cap d’Ail   Menaco
Röda markeringar är hotell. Gula stjärnor är utflyktsmål
Röda markeringar är hotell.
Gula stjärnor är utflyktsmål

Jag har bokat 4 nätter på hotell i Nice, nära tågstationen och här har vi vår utgångspunkt.

Från Nice kan man ta tåget mot Monaco i ca 20 minuter och stanna till i de små orterna Eze Sur Mer och Cap d’Ail. Tåget. I Cap d’Ail ska det finnas en fantastisk promenadväg runt hela berget, precis vid havet och man kan stanna och ta ett dopp i vikarna och det ska finnas några mysiga restauranger på stranden.  I Eze Sur Mer ska det vara ganska långt ner till stranden från tågstationen och det är en brant uppförsbacke när man ska tillbaka. Men stränderna ska vara ganska folktomma under högsäsong dock är restaurangerna dyra, läste att en Magnum-glass kostade ca 50 kr. Vi stannar även till i Eza och på vägen till Monaco där vi ska tittar på lyx och flärd, om vi hinner åker vi vidare till Menton innan vi åker tillbaka till Hotellet i Nice. Blir en dag för stressigt så delar vi upp denna utflykt på två dagar och inkluderar Hop on/Hop off i Nice. En av dagarna tar vi båten till St Tropez från Nice, på tillbaka vägen tar vi buss till Cannes och tåg tillbaka till Nice.

Efter att ha läst en artikel i Vagabond så funderar jag också på att ta tåget till Antibes för en relax på stranden och byt ut stenstränder i Nice mot finkornig sand. Plage du Ponteil är en fin citystrand som är långgrund och gratis till skillnad från flera stränder i Nice.

I Nice ska vi naturligtvis besöka ryskortodoxa katedralen Saint-Nicolas de Nice. Den vackra kyrkan har varit stängd i åratal på grund av renovering men öppnade på nytt tidigare i år. Tänk guldkupoler, heliga symboler och ikoner.

Vill du veta om mina planer gick i lås får du hoppa in i bloggen efter den 6 augusti och läsa 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.