Sova Svalt på Billiga Hotell

Är det möjligt att sova svalt och skönt på billiga hotell i Italien, Franska Rivieran och Spanien under juli och augusti månad? Det är frågan jag ställde till mig själv och som vanligt börjar jag min research. Vad finns det där ute som är lättviktigt och som kan underlätta en god natt sömn?

Lakan

Silke har en otrolig förmåga att justera värme, den ger värme när det är kallt och kyler när det är varmt. Dessutom transporterar den bort fukt, ventilerar, tar inte åt sig lukt och torkar snabbt efter tvätt. Silke är lätt och tar liten plats i packningen och är extremt slittåligt. Det gör att ett lakan av silke är ypperligt för vår långa resa.

Det finns några olika märken som tillverkar sovsäcks liknade lakan av silke, Cocoon TravelSheet Silk är det lakanet som jag fastnade för. Mycket på grund av att det finns en öppning på ena sidan som når halvvägs ner till fotändan, denna öppning gör att vi inte kommer att känna oss instängda, det kommer att vara lätt att kliva upp på toa om det behövs på natten och dessutom kan vi reglera värmen eftersom öppningen kan enkelt öppnas och stänga med hjälp av en kardborre. Fotänden är fyrkantig och dessutom kan man stoppa in kudden i huvudänden som ett örngott. cocoon-travelsheet-silk-ultramarine-blue

Jag har inhandlat två Cocoon TravelSheet Silk och valde storleken XL för ytterligare utrymme. Förpackningen är liten och lätt och lakanet är fantastiskt mjukt och skönt

  • 100% Silke
  • Mått packat: ca 6 x 14 cm
  • Mått: 240 x 114 cm
  • Vikt: 220 g

Minifläkt

En minifläkt kan också vara bra att ha, jag hitta en (The Cooler) som går 866145-origpic-f9a689.png_0_0_100_100_300_206_95att fälla upp och kan stå på ett bord på natten eller hängas runt halsen på dagen.

Storlek; 8 x 5 x 4 cm

USB Fläkt

Tror dock att jag ska köpa en USB fläkt till nätterna för att minska batteriförbrukningen. Jag har ännu inte gjort min research på små och lätta USB fläktar, kom gärna med tips om du vet någon. Annars återkommer jag med mitt val när jag har hittat den.

Länk till Utrustning

Jag återkommer också under resans när jag har testat produkterna, den 26 juni 2016 ger vi oss av från Örebro och kommer tillbaka den 29 augusti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.